The Legal Group Advocaten Amsterdam Den Haag, Onderneming Advocaten, Arbeidsrecht, Intellectueel Eigendom en Vastgoedrecht

Aandeelhoudersgeschillen

Wij adviseren, ondersteunen en ontzorgen ondernemingen en aandeelhouders bij alle mogelijke geschillen. Snel, praktisch en efficiënt.

De ergste nachtmerrie van iedere ondernemer; er is niks meer over van de ooit zo gewenste en fijne samenwerking met (een) medeaandeelhouder(s). Denk aan aandeelhouders die andere visies hebben voor de toekomst van het bedrijf, ongelijke inzet, (een) aandeelhouder(s) die ermee wil stoppen of aandeelhouders die gewoon (opeens) elkaar het licht niet meer in de ogen gunnen. Hoe ga je dan met elkaar om, en belangrijker nog, hoe los je het op?

Of je het nou netjes en goed wil oplossen of het onderste uit de kan wil, iedere partij heeft zijn eigen belangen. Wordt dit niet goed gemanaged dan ontstaan er conflicten, die kunnen uitlopen op langdurige en kostbare juridische procedure.

In een vroeg stadium de juiste strategie bepalen en helder voor ogen hebben wat het einddoel is, daar helpen wij bij om het gewenste resultaat te behalen. Wij houden ook voor wat de verschillende mogelijkheden zijn en welke concrete resultaten je daarmee kan verwachten. Lukt het niet om in onderling overleg tot een oplossing te komen, dan vertrouwen wij op de deskundige kijk en het oordeel van de Ondernemingskamer of bewandelen wij een andere geschillenregeling bij de rechtbank.

Altijd op een transparante manier met vooraf inzicht in de kosten.